EEN UNIEK EN EXCLUSIEF PORTRET LATEN SCHILDEREN

“IK VIND HET ZO BOEIEND EN INSPIREREND OM IN SAMENSPEL MET HET MODEL TE WERKEN AAN EEN MOOI PORTRET SCHILDERIJ.”

Zou je ook wel een exclusief portretschilderij in olieverf willen hebben van je kind, geliefde, gezin, ouders, huisdier, collega of jezelf?
Als dierbare herinnering, als exclusief cadeau bij een jubileum, afscheid, een zilveren of gouden bruiloft, pensionering of gewoon zomaar. Er zijn vele aanleidingen om een bijzonder en boeiend portretschilderij te laten maken. Ook een postuum portret behoort tot de mogelijkheden.

TOTSTANDKOMING PORTRETSCHILDERIJ

Het in opdracht schilderen van een portret is een boeiend proces waarvoor een intensieve samenwerking nodig is.
Indien je overweegt om jezelf of iemand anders te laten portretteren, dan nodig ik je eerst uit om in mijn atelier kennis te komen maken. Aan de hand van mijn werken als portretschilder bespreken we je wensen betreffende formaat, compositie en kleurstelling. Je portretschilderij wordt in olieverf op doek geschilderd.
Ik werk aan de hand van foto’s die ik liefst zelf maak.
Zo kan ik de bewegingen, karaktertrekken en uitdrukking van de persoon goed in me opnemen en vastleggen in het portretschilderij. Langdurig poseren is niet nodig en gaat vaak ten koste van een directe gezichtsuitdrukking en emotie. Vervolgens kiezen we samen een uitgangsfoto en ga ik aan de slag. Bij een verrassing of postuum portret, zal het portret worden gemaakt met beschikbare foto’s.
Prijstelling en doorlooptijd
Voor een portretschilderij heb ik tussen de 3 en 8 weken nodig. De prijsstelling hangt af van het formaat en specifieke wensen, maar een portretschilderij is al mogelijk vanaf € 950,-.

Referenties

Wij hebben nu bijna drie jaar een portret van onze drie kinderen en nog steeds verwonderen we ons erover hoe Lucia de karakters van onze kinderen heeft gevangen. Dit is zó veel meer dan een foto...

Joost Janssens en Marian Timmermans

Lucia heeft de oogopslag van Mik in een losse stijl verrassend treffend geschilderd. Dit portret is daarom heel waardevol voor ons.

Lucia heeft Ole precies zo geschilderd als hij is en we hem zo graag zien. Open en ontspannen, genietend. Fijn om naar te kijken.

Juliette en Teun van den Berg

Zo…. zo… zo… wat heeft Lucia dit prachtig gemaakt. Indrukwekkend.

Wat een kwaliteit heb jij om iemand zo treffend weer te geven, ik kijk in zijn ogen en zie gewoon helemaal Bouke precies zoals hij is… wow..

Bouke de Boer en Dorien de Groot

Portfolio